Houdingscommunicatie zorg

Houdingscommunicatie zorg

De houding die als mens aanneemt kan erg veel invloed hebben op de manier waarop een boodschap ontvangen wordt. Bij Trifier zijn onze specialisten gespecialiseerd in houdingscommunicatie en kunnen u perfect helpen bij het leren van een geschikte houding tegenover andere mensen.

Wanneer is houdingscommunicatie in de zorg nodig?

Mensen communiceren met meer dan alleen hun mond. De houding die er aangenomen wordt is een bepalende factor voor de ontvanger van de boodschap. Al is de communicatie via de mond uitstekend, het lichaam kan er een heel andere toon aangeven. We gebruiken houdingscommunicatie erg vaak, ook binnen de zorg natuurlijk. Denk hierbij is aan hoe u een jongen van 20 moet vertellen dat hij nooit meer zal kunnen lopen of hoe u een meisje met angstaanval moet kalmeren, maar ook hoe u bijvoorbeeld een ontevreden cliënt te woord moet staan. Houdingscommunicatie kan heel breed getrokken worden en daarnaast ook voor elk gesprek gebruikt worden.

Houdingscommunicatie in de zorg – Hoe pakt Trifier het aan?

Bij Trifier geloven we erin dat mensen het beste leren door in de praktijk te werk te gaan. Hierom werken we altijd in levensechte waarbij iedereen deelneemt. Binnen houdingscommunicatie binnen de zorg zullen we verschillende scenario’s behandelen waarin u als medewerker in de zorg mee te maken kunt krijgen.

Vaak geeft Trifier hun opleidingen en trainingen binnen organisaties, maar u kunt ook uzelf als individu opgeven. Om hierbij de mogelijkheden te bespreken kunt u contact met ons opnemen via de contactpagina.

Meer weten over houdingscommunicatie in de zorg?

Heeft u interesse in een van onze trainingen van houdingscommunicatie in de zorg? U kunt altijd via het onderstaande contactformulier contact met ons opnemen. Natuurlijk kunt u dit ook via onze contactpagina doen. Wilt u nog meer weten over Trifier? Bekijk dan de over ons pagina is, waar wij u meer kunnen vertellen over ons bedrijf!

Contact opnemen