Agressiebeleid zorg

Hoe u met het agressiebeleid in de zorg effectief kan handelen

In de zorg komen incidenten met agressie helaas steeds vaker voor. De redenen hiervan zijn erg divers en uiteenlopend. Verschillende factoren hebben dan ook te maken met deze agressie. Met het agressiebeleid van Trifier zorgen we met onze werkwijze dat uw zorgverleners leren tijdig en effectief in te grijpen.

Agressie in de zorg valt te herkennen door het te signaleren met het agressiebeleid

Wanneer agressie vroeg gesignaleerd wordt, kan escalatie meestal al voorkomen worden. Vaak spelen de elementen alcohol en drugs een grote rol, maar kan het ook zo zijn dat het te maken heeft met frustraties of psychische aandoeningen. Het is van belang dat er als zorginstelling afspraken over gemaakt worden. Wat is al zorginstelling acceptabel en wat juist niet? Als hierover afspraken worden gemaakt met het team, kunnen alle zorgverleners uniform handelen en stimuleert dat de veiligheid en het werkplezier.

De trainingen van Trifier leert u meer over het argressiebeleid voor in de zorg

We bieden u ten eerste geen kant en klare oplossingen. Geen elke zorginstelling is namelijk hetzelfde en een advies moet op maat worden gevormd. Dit doen we door middel van een onderzoek waarmee we de kern van het probleem kunnen achterhalen. Hierna kan er op basis van ons onderzoek een advies worden gevormd en worden er bijpassende trainingen & opleidingen aangeboden.

Meer informatie over agressiebeleid voor in de zorg?

Trifier leert u het voorkomen van agressie in situaties en incidenten. Wilt u meer informatie over Trifier of heeft u vragen over hoe we uw organisatie te kunnen helpen met agressie in de zorg?

 Neem contact op met een van onze medewerkers. Ze beantwoorden graag uw vragen en geven uw advies. We zijn telefonisch te bereiken via +31(0) 161 231118  (Nederland) of op +32 3369 9063 (België).

Contact opnemen