Agressief gedrag in de zorg

Hoe om te gaan met agressief gedrag in de zorg

Agressief gedrag in de zorg komt steeds vaker voor. Als zorgverlener moet u en daarmee ook uw medewerkers snel kunnen handelen in het geval van escalerende situaties. In de praktijk blijken zorgverleners hier onvoldoende op voorbereid te zijn. Als specialist in de preventie van agressief gedrag in de zorg bieden wij verschillende zorginstanties de mogelijkheid aan om een cliënt/patiëntvriendelijke handelingsmethode te leren zodat uw zorgteams effectiever en veiliger kunnen handelen.

Agressief gedrag in de zorg vroeg signaleren

Door middel van vroeg signalering kan escalatie voorkomen worden. Hiervoor zullen er allereerst duidelijk afspraken gemaakt moeten worden. Wat vind je als zorginstelling acceptabel en wat niet? Doordat u en uw collega’s uniform kunnen handelen wordt het werken in de zorginstelling niet alleen veiliger maar ook plezieriger. Met behulp van onze trainingen leren uw zorgverleners de patronen, beslissingsmomenten en handelingen herkennen zodat deze omgebogen kunnen worden en daarmee escalatie voorkomen wordt.

Hoe Trifier u kan helpen bij agressief gedrag in de zorg

Wij bieden geen kant en klare oplossingen. Wij gaan voor een échte en blijvende verandering binnen de zorg en dit vereist veel aandacht. Daarom voeren wij eerst een onderzoek uit waarmee de kern van het probleem aangekaart kan worden. Vervolgens kan er een advies gegeven worden op basis van de bevindingen van het onderzoek. Daarna kunnen er trainingen & opleidingen gevolgd worden waarmee dit specifieke probleem aangepakt kan worden.

Meer informatie nodig over agressief gedrag in de zorg?

Trifier helpt u bij het voorkomen van agressie incidenten. Wilt u meer weten over onze werkwijze en hoe we uw organisatie kunnen helpen?

Kom dan in contact met onze medewerkers, zij beantwoorden graag al uw vragen. Hiervoor zijn we telefonisch te bereiken via +31(0) 161 231118  (Nederland) of op +32 3369 9063 (België).

Contact opnemen