Geweldloze communicatie zorg

Geweldloze communicatie in de zorg

Geweld is nooit wenselijk. Dit geldt voor binnen en buiten de zorgsector. Soms is het echter wel te voorkomen dat een persoon grensoverschrijdend gedrag vertoond. Met behulp van onze trainingen “Omgaan met grensoverschrijdend gedrag” en “Omgaan met agressie op de Spoedeisende Hulp” leren we zorgprofessionals uit alle soorten zorgsectoren om met geweldloze communicatie de cliënten binnen de zorg tot rust te brengen.

Geweldloze communicatie in de zorg; herken het gedrag

Vaak is een conflict of een voorfase van een agressieve uitlating te herkennen. Dit is een belangrijke stap om het geweld te kunnen voorkomen. Wanneer de signalering er niet is kunnen er mogelijk gevaren voor niet alleen u ontstaan, maar ook andere medewerkers en cliënten. Binnen de training “Omgaan met grensoverschrijdend gedrag” wordt er onder andere geleerd hoe je dergelijke situaties kan inschatten.

Geweldloze communicatie in de zorg; communicatie

Bij beide trainingen is communicatie een heel belangrijk onderdeel om mensen tot rust te brengen. De communicatie is in meerdere gevallen belangrijk. Zo is de communicatie met een aanstichter van de wanorde erg belangrijk, maar ook de communicatie met andere werknemers en cliënten kan bepalend zijn.

Geweldloze communicatie in de zorg; opbouw opleidingen en trainingen

We hechten veel waarde aan de kwaliteit van onze opleidingen en trainingen. Bij Trifier leert u daarom bijvoorbeeld hoe er gehandeld moet worden in levensechte situaties. Natuurlijk spelen deze situaties zich wel af in een veilige omgeving. De trainingen worden in de meeste gevallen binnen een organisatie gegeven (incompany). In de meeste gevallen is het echter ook mogelijk om je als individu op te geven. Neem voor alle mogelijkheden contact met ons op en bekijk onze werkwijze om meer over ons te leren.

Bekijk onze trainingen/opleidingen voor geweldloze communicatie binnen de zorg!

Klik op de link om erachter te komen welke opleidingen en trainingen we u allemaal kunnen aanbieden. Wilt u contact met ons opnemen? Dat kan ook via het onderstaande contactformulier!

Contactformulier