Incidenten in de zorg

Slecht voorbereid op incidenten in de zorg

In het geval van incidenten in de zorg is het van groot belang dat er snel en effectief gereageerd wordt zodat de situatie kan de-escaleren. In de praktijk lukt dit vele zorginstellingen vaak niet. Bij Trifier trainen we uw personeel zodat zij op en patiëntvriendelijke manier tijdig en effectief kunnen ingrijpen. Onze trainingen zijn er op gericht om uw zorgprofessionals concrete handvatten te bieden zodat verdere escalatie voorkomen wordt.

Incidenten in de zorg voorkomen met onze werkwijze

Als advies- en trainingsbureau in zorg en welzijn ondersteunen we u door middel van onderzoek, advies en trainingen. Onze werkwijze is gericht op praktijkleren en het met elkaar creëren van een veilige zorg- en werkomgeving. Het voorkomen van incidenten in de zorg zal niet altijd mogelijk zijn maar met de trainingen van Trifier leren uw zorgverleners ook hoe ze bepaalde patronen van incidenten vroegtijdig kunnen signaleren. Hierdoor is het makkelijker om effectief in te grijpen en de situatie om te buigen.

Met teamontwikkeling incidenten in de zorg tegen gaan

Een van de trainingen die wij aanbieden is ‘teamontwikkeling in de zorg’. Deze training is er op gericht om inzichtelijk te krijgen wat de huidige reactiepatronen zijn van de zorgprofessionals. Hoe de team-dynamiek verbeterd kan worden zodat er onder druk samengewerkt kan worden. En hoe ze elkaar kunnen stimuleren om in te spelen op veranderende situaties zodat de gezamenlijke doelen bereikt kunnen worden.

Direct trainingen volgen ter voorkoming van incidenten in de zorg

Kan uw zorginstellingen de trainingen goed gebruiken? Neem dan vrijblijvend contact op. Wij leggen u met plezier uit hoe het proces er uit gaat zien. Bij vragen kunt u ons ook telefonisch bereiken. In Nederland zijn we telefonisch te bereiken via +31(0) 161 231118 en in België via +32 3369 9063.

Contact opnemen