Zoomen we of Zoomen we niet.

Dat wat we allemaal al wisten is de afgelopen tijd in een versnelling gekomen: de digitalisering van veel zaken zo ook de manieren van werken. En dat proces is nu alleen maar in een stroomversnelling gebracht.

Wie past zich aan en wie gaat er tegenin?
De grote vraag die blijft bij zo’n stroomversnelling: wie gaat erin mee en wie gaat er, nog, tegenin? Of, wie blijft in stilstand en wacht tot de storm overwaait?

Wij focussen ons op meegaan en meebewegen. In alles wat wij doen hebben wij écht in contact zijn als uitgangspunt. Hoe beweeg je mee in complexe situaties, hoe blijf je in contact. Ook als dat moeilijk is. Het verbinden en contact maken zijn de basis van alles wat we doen.

Zonder verbinding zijn we kansloos
Echt in contact zijn, kan alleen als er verbinding is. Zonder verbinding zijn we als mens kansloos. Verbinding met jezelf, met elkaar en met het geheel.

Nu we elkaar niet, of minder, ‘fysiek’ zien hebben we in deze tijd gelukkig allerlei online tools om ons een handje te helpen om de verbinding aan te gaan. En het contact te blijven houden.

De tools zijn er dus, de internet verbinding ligt er ook, daar ligt het niet aan. Maar online communicatieve vaardigheden trainen kan dat wel? En dat was inderdaad even zoeken; want hoe werkt dat dan online, kan je wel écht in contact zijn via online tools?

Wat blijkt? Online werkt!
In deze stroomversnelling van offline naar online poppen allerlei tools, apps en systemen op. Velen waren er al heel wat jaren. Zo maakten wij al een behoorlijke tijd gebruik van Zoom. Dat deden we voor bijvoorbeeld (evaluatie)gesprekken met opdrachtgevers, voor intervisie en kennisuitwisseling met onze trainers en voor sommige interne overleggen.

Zoom is ‘sinds Corona’ exponentieel gegroeid. Opeens ‘moesten’ we samen naar andere oplossingen zoeken om in contact te komen en blijven.  Video bellen was vaak de enige maar zeker de snelste en veiligste manier.

En wat blijkt. Het is een manier die heel goed werkt. We merkten dat er online ook écht contact kan zijn. Je openstellen en meegaan met wat er is en daar je weg in vinden. Het werkt!

Positieve reacties op onze online trainingen
Zo ontwikkelden we een aantal van onze trainingen naar een online vorm. We hebben er aanvankelijk voor gekozen om onze offline trainingen om te zetten in een online vorm. Datgeen wat we al jaren met veel succes doen en waar we veel ervaring in hebben is in een andere vorm ‘gegoten’. Reacties van opdrachtgevers die bij ons online trainingen volgen, zijn heel positief en veelbelovend:

  • “Veel productiever”
  • “Effectief, ik had niet verwacht dat oefenen met een trainingsacteur zo echt zou zijn online
  • “Het is wel intensief, waardoor het fijn is dat sessies worden opgesplitst en dat ze max. 2 a 3 uur duren”
  • “Cliché maar waar, het scheelt veel reistijd. Dat is echt een voordeel”
  • “We kregen een duidelijke beschrijving hoe het online systeem werkte, dat was even uitvogelen, maar is gelukt. Verrassend fijn zo’n online training”

Zo bieden we bijvoorbeeld ook Flitsgesprekken via Zoom aan. Een zeer compacte wijze van werken om in tijden van hoge druk en crisis individuele hulpverlener of een team kort te ondersteunen bij vraagstukken rondom grensoverschrijdend gedrag van cliënten.

Werken we dan, online, alleen met Zoom?
Het korte antwoord: ja, het liefst wel.

We hebben er volop ervaring in opgedaan. Zoom biedt naar ons idee de beste tools en verbinding voor online trainingen en coaching. Het overzicht over alle camera’s van de deelnemers in 1 scherm, de mogelijkheid om presentaties, whiteboards en documenten te delen maar zeker ook de breakout rooms geven de trainer veel mogelijkheden.

Er was aanvankelijk veel commentaar op de veiligheid van het systeem en ICT afdelingen deden Zoom soms in de ban. Er is veel gedaan om de veiligheidsissues te verhelpen, het wachtwoord, de wachtkamer en versleuteling zorgen voor een gecontroleerde toegang. Daarnaast heeft een training natuurlijk een ander vertrouwensniveau dan een cliënt bespreking. In onze trainingen worden cliënten in de anonimiteit gehouden, het gaat om gedrag en niet om namen.   

Ben je benieuwd naar ons, online, aanbod en heb je een hulpvraag waarvoor je een gratis Flitsgesprek wilt aanvragen? Doe de intake voor een gratis gesprek, en we gaan het voor je inplannen.

 

NB
Dit blog is op geen enkele wijze een sponsoring of andere wijze van samenwerking met Zoom. Wij zijn hier gewoon erg enthousiast over en delen het daarom graag.

terug naar vorige pagina
Zoomen we of Zoomen we niet.
Kijk hier voor ons trainingsaanbod