PRIMEUR: Eerste interne trainer ontvangt Trifier’s hercertificering

Om de Trifier-methodiek van het vroegsignaleren en het de-escalerend handelen bij grensoverschrijdend gedrag en agressie in de organisatie actief te houden is continue aandacht en training essentieel. Trifier gecertificeerde interne trainers hebben hierbij een sleutelpositie.

Na het volledig en succesvol volgen en afronden van de Train-de-Trainer leergang, ontvangen de interne trainers een Trifier certificaat. Daarna heeft de interne trainer, in twee jaar, tijd om interne trainingen op te zetten en voldoende trainingsuren te maken. Maar ook om te reflecteren bij zichzelf en bij collega’s wat de effecten zijn.

Trifier biedt de interne trainer meerdere momenten om ervaringen te delen, te werken aan persoonlijke leerdoelen en samen te zoeken naar oplossingen voor (borgings)vraagstukken die leven in de organisatie.

Maakt de interne trainer van dit aanbod (kwaliteitscyclus) gebruik, dan gaat hij automatisch over tot hercertificering.

Ine Horrevoets, Interne Trainer bij De Riethorst Stromenland, heeft de primeur! Zij is de eerste interne trainer die de hercertificering vanuit Trifier's kwaliteitscyclus ontvangt.
Van harte gefeliciteerd Ine, wij zijn heel erg trots op jouw inzet en resultaat!

Ine: “Dit is een bekroning op mijn jarenlange inzet. Het is een enorme waardering waar ik de laatste jaren ‘voor gevochten’ heb. Het is een erkenning voor de mensen, dat zij op een goede manier benaderd en behandeld worden. En ook om escalatie te voorkomen. Ik ben echt een kartrekker, vind het fantastisch om dit werk te mogen en kunnen doen. Maar zonder volgers en supporters geen succesvolle afloop. Want ik doe dit, gelukkig, niet alleen. Dit is een resultaat met de hulp van velen. De Locatiemanager en de Adviseur Opleiding & Ontwikkeling hebben er ook altijd in geloofd dat dit de goede methode is. Kijk naar de mensen achter het gedrag, niet alleen naar het gedrag. Trifier is hier heel goed op aangesloten, dat draag ik ook uit. Een methode die uitgaat van de natuurlijk manier, die er al is in ieder. Geen kunstjes. Het is zo mooi om te zien hoe dit als een olievlek verder gaat. Dat we dit samen, collectief, breder uitdragen. Eerst dus in de Kloosterhoeve, nu ook De Riethorst Stromenland breed. En laatst kreeg ik vanuit een organisatie in Friesland de vraag ‘welke methode hebben jullie?’ Wat ik echt een vereiste vind is dat deze visie en methode ook op de werkvoer wordt uitgedragen. Dat het geborgd wordt en blijft. De kwaliteitscyclus die Trifier hanteert is daarbij ook van belang. Als interne trainer vind ik dat ik moet blijven vernieuwen en mijn kennis en ervaring up to date moet houden. Dat doe ik door bijscholing. Blijven leren, van andere trainers en van de cursisten. Herhaling is de sleutel, herhaling is echt vaker nodig dan we denken. Ik ben trots!

 

Meer weten over dit traject? Check www.trifier.nl/training/train-de-trainer
Of bel met Anja Brouwers 0161-231118

 

 

terug naar vorige pagina
PRIMEUR: Eerste interne trainer ontvangt Trifier’s hercertificering
Kijk hier voor ons trainingsaanbod