Tip 2/7: afspraken in de regie rondom agressie op de Spoedeisende Hulp

In deze reeks van tips, reiken wij u handvatten aan waarmee zorgteams niet alleen veilig, maar ook effectief om kunnen gaan met agressie op de Spoedeisende Hulp. Benieuwd naar het complete overzicht aan tips? Raadpleeg dan onze "tips omgaan met agressie" pagina.

 

Tip 2: Afspraken rondom de regie

Het is van belang om heldere afspraken te maken rondom de regie; wie vervult welke rol? Denk daarbij verder dan alleen binnen het Spoedeisende Hulp team. Leg vast wie welke rol heeft als het gaat om de samenwerking met de ambulance, zorgbeveiliging en/of politie. Indien één aangewezen persoon de regie heeft, zoals een verpleegkundige of arts, dan creëert dit rust en vermindert het de prikkels in de al gespannen situatie. Dit vergt wel enige training. Het is aan te raden om zorgteams te laten oefenen in het nemen en overgeven van de regie.

 

Training omgaan met agressie op de Spoedeisende Hulp

Het is voor u vast niet onbekend dat het aantal agressie-incidenten stijgt. Mede daardoor is het belangrijk dat zorgteams getraind zijn zodat ze op een effectieve en veilige wijze weten te handelen ten tijde van agressieve situaties. Tijdens onze training "Omgaan met agressie op de Spoedeisende Hulp" gaan we hier dieper op in. Bent u benieuwd naar wat wij kunnen betekenen voor uw zorgteam? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of bel ons direct op +31 (0) 161 23 11 18 of +32 33 69 90 63.

 

» Download de brochure "Omgaan met agressie op de SEH"

terug naar vorige pagina
Tip 2/7: afspraken in de regie rondom agressie op de Spoedeisende Hulp
Kijk hier voor ons trainingsaanbod