Tip 4/7: Samenwerking politie rondom agressie op de Spoedeisende Hulp

In deze reeks van tips, reiken wij u handvatten aan waarmee zorgteams niet alleen veilig, maar ook effectief om kunnen gaan met agressie op de Spoedeisende Hulp. Benieuwd naar het complete overzicht aan tips? Raadpleeg dan onze "tips omgaan met agressie" pagina.

 

Tip 4: Samenwerking politie

Zorg voor een goede samenwerking met de politie. Bespreek en stem de criteria af voor een vooraanmelding of alarmmelding. Zo wordt duidelijk wanneer je wat doet. Bespreek rollen en verwachtingen bij een 112- of alarmmelding. Dit geeft houvast voor de Spoedeisende Hulp medewerker en politiefunctionaris. Hierdoor weet iedereen wat er gedaan moet worden wanneer er sprake is van een agressie-incident. Bovendien voorkomt dit zowel vroegtijdige als te late meldingen.

 

Training omgaan met agressie op de Spoedeisende Hulp

In de praktijk merken we dat zorgteams in de Spoedeisende Hulp inadequaat zijn voorbereid om op een veilige en correcte wijze te kunnen handelen tijdens agressie-incidenten. Met onze training "omgaan met agressie op de Spoedeisende Hulp" zorgen wij voor een theoretische en praktijkgerichte begeleiding van uw zorgteam. Wij informeren u graag naar de mogelijkheden. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op. Bellen kan ook via +31 (0) 161 23 11 18 of +32 33 69 90 63.

 

» Download de brochure "Omgaan met agressie op de SEH" 

terug naar vorige pagina
Tip 4/7: Samenwerking politie rondom agressie op de Spoedeisende Hulp
Kijk hier voor ons trainingsaanbod