VVT

Cardia

“Medewerkers zijn alerter geworden op signalen en hebben handelingsalternatieven ontwikkeld om met grensoverschrijdend gedrag om te gaan”

Anne Kramer, Teamleider Zorg & Welzijn en Aandachtsfunctionaris Veilige Zorgrelatie

Onze hulpvraag
“In 2014  kwamen wij met Trifier in contact om ons te begeleiden bij het inrichten van het thema veilige zorgrelatie. Hiervoor hebben we intern aandachtsfunctionarissen aangesteld die dit thema onder hun hoede nemen. Om zo continue aandachte te creëren voor het omgaan met grensoverschrijdend gedrag.

Trifier heeft hen getraind, waarbij zij zich hebben gericht op kennis, vaardigheden en vooral ook praktisch oefenen. Op dit moment worden zij begeleid en gecoacht bij het delen en overbrengen van hun kennis, middels het opzetten van klinische lessen en werkvormen.” 

Resultaat
“We merken dat onze medewerkers meer kijken naar waar grensoverschrijdend en onbegrepen gedrag vandaan komt. Zij zijn alerter op signalen en hebben handelingsalternatieven ontwikkeld om met lastig gedrag om te gaan. Ook is er meer openheid over dit thema; medewerkers delen elkaars visie op grensoverschrijdend gedrag, waar hun grenzen liggen en hoe ze elkaar kunnen helpen. De theorie en praktijk worden mooi afgewisseld, ervaren en doen staan centraal. Deze manier van leren past heel goed bij dit onderwerp!” 

 

terug naar vorige pagina
Cardia
Interesse in onze diensten? Neem vrijblijvend contact met ons op