GGZ

GGz Centraal

“Echt een aanrader om je als team, door de Flexmonitor, te laten ondersteunen in zo’n belangrijk ontwikkelproces.”

In gesprek met Hetty Hop, Teamleider bedrijfsvoering Johannesbos HIC bij GGz Centraal

 

Hetty Hop vertelt hoe ze Trifier heeft leren kennen en hoe de samenwerking is ontstaan gedurende de afgelopen jaren. Trifier’s Frank van Gool had eerder een project begeleid waar onder andere vroegsignaleren een belangrijk thema was. Het contact bleef en het thema teamontwikkeling kwam ter sprake. En zo ook de Flexmonitor, een methode om binnen een team onderwaterprocessen boven water te krijgen. Een methode die zaken bespreekbaar maakt die anders in een team onbesproken blijven.

 

Trots

Het HIC-team dat Hetty leidt werkt fijn, er is samenwerking en weinig maar soms wel heftige incidenten. Er is echt aandacht voor veilige en goede begeleiding voor patiënten. Minder separeren bijvoorbeeld is echt aandacht voor. Separeren gebeurt dan ook nauwelijks meer.

Hetty werd nieuwsgierig naar de methode Flexmonitor. Zoals ze zegt: “dat laatste ‘stukje’ is het aller moeilijkst”. Ze vroeg zich samen met haar team af, <“Wat kunnen we hier nog leren, welke spiegel kan Flexmonitor ons voorhouden? Zodat we ook die laatste patiënt niet meer hoeven te separeren?”>

Trots op haar team is ze: ”Het team is echt overtuigd dat het hem niet in het mooie gebouw of de kamers zit om goede en veilige zorg te bieden. Of in welke andere externe factor dan ook. Het zit in onszelf, in onze samenwerking, in creatief en out of the box denken zo zeggen ze. Dat vind ik absoluut een eerlijk en het beste inzicht. Omdat je dan openstaat voor groei”.

 

Echt van en voor het team  

De hulpvraag van GGz Centraal, dat ‘laatste stukje’ leren, was de motivatie om met de Flexmonitor aan de slag te gaan. Hetty: ”We werden erg nieuwsgierig naar de methode en de inzichten die het ons kon geven. Het mooie is, dat het een methode is die echt van en voor het team is. En niet iets dat centraal vanuit de organisatie bepaald is om mee aan de slag te gaan. Als team definieer je je eigen stellingen en vragen en dus ook de interventies daarop.”

Het belangrijkste inzicht dat de Flexmonitor het team en de teamleider heeft gegeven is bevestiging van wat ze al dachten. Hetty licht toe: ”Dat we een stabiel team hebben zie je ook terug in de resultaten van de Flexmonitor. De kwetsbaarheden komen aan het licht als er toch een incident is geweest. We kunnen het dan ook plaatsen, weten waar het aan te ‘wijten’ is. Het is voor ons een bevestiging van wat we al weten, voelen en denken. Over de hele linie kunnen we met trots zeggen <we doen het goed als team!!>”.

 

Samenzijn en samenwerken is sterker geworden

De Flexmonitor levert een methode voor het vroegsignaleren van ongewenste ontwikkelingen in teams en handvatten om er dan ook iets mee te doen. Hetty geeft aan hoe het hen helpt om te zorgen voor open, flexibele en veerkrachtige teams: “Het samenzijn en samenwerken is nog sterker geworden. We hebben ook gekeken naar wat er nog verbeterd kan worden. Uit de 10 manieren (Hoe maak je de isoleercel overbodig?) die geformuleerd zijn door de Inspectie voor de Gezondheidszorg, hebben wij er 5 uitgekozen. En deze verdeeld over projectgroepen om in de praktijk mee aan de slag te gaan en uit te werken. Dit helpt het team in de ontwikkeling als deze 5 manieren steeds onder de aandacht blijven”. De Flexmonitor helpt het team ook om alert te blijven. Hetty: “Onze valkuilen kennen we, daar op anticiperen en te interveniëren zijn we steeds alert op.”

De toegevoegde waarde van Trifier in dit traject is voor Hetty duidelijk: “We hebben altijd veel zelf gedaan, nu hebben we hulp gevraagd en dat is fijn om te ontvangen. Trifier is heel benaderbaar, laagdrempelig, kan goed meeveren, is flexibel en heeft tegelijkertijd die kritische opbouwende blik, die goed met ons meekijkt.”

 

De vinger op de zere plek

Hetty tot slot: ”Als teamleider is het soms moeilijk om dingen aan het daglicht te krijgen. De Flexmonitor legt de vinger op de zere plek. Heel fijn om te zien is dat wat ik zelf ook had gemerkt, als bevestiging terugkomt in de Flexmonitor. Weten dat we op de goede weg zitten. Echt fijn, om als team gezamenlijk de puntjes op de spreekwoordelijke i te zetten.  Ik gun het andere teams echt om hier ook mee te gaan werken. Om het samen te gaan doen. Echt een aanrader om je als team, met gebruik van de Flexmonitor methode, te laten ondersteunen in zo’n belangrijk ontwikkelproces. Het vraagt absoluut openheid van de teamleider. Zeker. Maar het brengt je zo veel als je dat wel kunt en aangaat.”

 

terug naar vorige pagina
GGz Centraal
Interesse in onze diensten? Neem vrijblijvend contact met ons op