Speciaal Onderwijs

Onderwijsgroep Punt Speciaal

“Ik heb de workshops van het Expertprogramma goed kunnen vertalen naar mijn eigen bewustwording van rol als trainer”

We krijgen regelmatig de vraag hoe het tweedaags Trainer Expertprogramma er nu uitziet, in de praktijk. Een kijkje achter de schermen geven we graag. Wie kan dat dan het beste geven? Juist! Een van de deelnemers zelf. 

Helmie Loermans, Trainer de-escalerend werken Onderwijsgroep Punt Speciaal vertelt: "Ik werk in het speciaal onderwijs en wilde graag inspiratie opdoen en mezelf meer ontwikkelen als trainer. De deelnemers kwamen vooral uit de zorg, waardoor ik minder praktijk situaties herkende. Maar ik heb de workshops goed kunnen vertalen naar mijn eigen bewustwording van rol als trainer; hoe benader en spreek je de deelnemers aan, wat is de invloed van jouw uitstraling, houding, beweging en taal. Verder kreeg ik inspiratie en inzichten door de ervaringsgerichte workshops."

Wat het haar in de praktijk heeft opgeleverd?
Helmie: "Enkele concrete voorbeelden, die ik nu in de praktijk toepas: Ik ben opener in wat ik doe en maak de deelnemers mede verantwoordelijk voor het slagen van mijn training. Ik beweeg mee en sluit aan. Ik maak deelnemers competent in hun handelen en bevestig ze in hun kunnen. Ik creëer zelf waargenomen competentie en ik bied meer ervaringsgerichte werkvormen aan."

terug naar vorige pagina
Onderwijsgroep Punt Speciaal
Interesse in onze diensten? Neem vrijblijvend contact met ons op