Teamontwikkeling in de zorg

Wij helpen jou bij teamontwikkeling in de zorg

Als specialist in de zorgverlening krijg je te maken met verschillende uitdagingen. Het personeel is daarin van vitaal belang maar hoe zorg je er nou voor dat je personeel optimaal functioneert. Bij Trifier besteden we veel aandacht aan de teamontwikkeling in de zorg. Met behulp van verschillende trainingen, onderzoek en advies zorgen wij er voor dat jouw medewerkers groeien en volgens de laatste inzichten te werk gaan. 

Waarom is teamontwikkeling in de zorg belangrijk?

Als zorginstelling worden er hoge eisen gesteld aan zorgprofessionals. Er wordt vaak intensief gewerkt in een gesloten zorgomgeving wat de samenwerking nog verder onder druk zet. Om hier als medewerker mee om te gaan moet je als zorg-professional over mentale veerkracht beschikken en flexibel zijn. Wanneer de druk te hoog oploopt kan het leiden tot een hoger ziekteverzuim. Daarnaast kan het ook zorgen voor een verstoring van het werkplezier en de teambalans. Met de hulp van de teamontwikkeling in de zorg van Trifier zal jouw team mentaal bestendig zijn en daardoor een crisis kunnen voorkomen.

De Trifier methode voor de teamontwikkeling in de zorg

Wij hebben onze eigen modellen ontwikkeld en maken gebruik van in de praktijk bewezen methoden. Met behulp van de teamontwikkeling in de zorg realiseren we een verlaagd angst- en frustratieniveau van jouw zorgprofessionals. Ze leren omgaan met onveilige situaties, hoe ze kunnen zorgen voor een consistente teamsamenwerking en technieken bij preventie en vroegsignalering.

Vroegsignalering ter bevordering van je teamontwikkeling in de zorg

Trifier kijkt samen met jou naar de verschillende oorzaken van een crisis. De oorzaken liggen vaak al eerder in een proces dan aanvankelijk gedacht wordt. Met behulp van onze teamontwikkeling in de zorg leren we de patronen, beslissingsmomenten en handelingen herkennen en buigen we deze om zodat er sprake is van een blijvende verandering.

Meer informatie over onze teamontwikkeling in de zorg?

Wij ondersteunen zorgverleners met de teamontwikkeling in de zorg. Met behulp van onze trainingen zorgen we er samen voor dat jouw personeel de zorg kan verlenen die van hun vereist wordt.

Voor meer vragen kun je contact opnemen met ons. Wij zijn ook telefonisch bereikbaar op +31(0) 161 231118 (Nederland) of op +32 3369 9063 (België).

Contact opnemen