Trainers Expertprogramma

Tweedaags Expertprogramma: Weerstand is leerstand

13 en 14 oktober 2020

Train jij, binnen jouw organisatie, collega's op de thema's (omgaan met) bejegening, veiligheid en agressie?
En heb je behoefte om jezelf daarin verder te ontwikkelen op Expert niveau?
Samen met andere professional trainers uit diverse organisaties in Zorg, Welzijn en Speciaal Onderwijs?

Dan is dit tweedaagse Expertprogramma met topsprekers en specialisten uit het werkveld echt iets voor jou!
Ben jij erbij op 13 en 14 oktober?

WAAROM HET TRAINERS EXPERTPROGRAMMA?

Het tweedaagse Trainers Expertprogramma is speciaal opgericht en bedoeld voor ervaren trainers en aandachtsfunctionarissen die in hun organisatie als intern trainer hun collega's trainen op de thema's bejegening, veiligheid en (omgaan met) agressie. Het is een intensief, verdiepend didactisch en ontwikkelprogramma. Met een unieke en afwisselende combinatie van interactieve workshops, lezingen en praktijkcasussen. En veel aandacht voor het individu.
Het programma is de kers op de taart in jouw ontwikkeling en vaardigheid als trainer.

Je bent in het inspirerende gezelschap van interne trainers uit verschillende organisaties in zorg, welzijn en speciaal onderwijs. Het waardevolle daaraan is dat je twee dagen lang met deze groep deelnemers kennis en ervaring deelt, hoe zij hun werk doen en wat je daarvan kan leren. De ervaring leert dat deelnemers vol nieuwe ideeën en vaardigheden terug naar hun werkplek keren. Die ze gelijk de volgende dag in de praktijk kunnen toepassen.

Wij dragen je een effectieve manier van vaardigheden aan. Deelname aan het Expertprogramma wordt een ontdekkingstocht langs de randjes van je comfortzone. Waardoor je groeit. Als mens, als trainer en als collega.

WAT LEER JE?

Stond de vorige editie in het teken van persoonlijk leiderschap. Dit keer is het Expertprogramma gericht op 'omgaan met weerstand bij deelnemers in je trainingen'.

 • Waardoor ontstaat weerstand?
 • Welke rol heb jij daar als trainer in?
 • Hoe krijg je deelnemers 'uit de weerstand'?

We gaan je helemaal onderdompelen in alle facetten daarvan. Zowel theorie, wetenschappelijk onderzoek, en vooral 'het hoe dan' in de praktijk. De focus ligt op de didactische kant van het trainerschap:

 • We behandelen het individuele niveau van didactische vaardigheden. Denk aan je persoonlijke verschijning voor een groep, je taal, toon, houding, communicatie.
 • Als trainer ben je ook lid van een groep. Tijdens de masterclasses van het Expertprogramma leer je hoe om te gaan met weerstanden, hoe groepsbeweging werkt, diverse werkvormen en werken met energizers.

Ik heb genoeg gelezen, hier wil ik bij zijn!
Ik klik nu hier om mij aan te melden. 

 

WAT LEER JE?

PROGRAMMA: Weerstand is leerstand

Dit tweedaags Expertprogramma staat in het teken van masterclasses met focus op de didactische kant van het trainerschap. Het programma is een verdieping voor ervaren interne trainers en aandachtsfunctionarissen.

Na afloop van het Expertprogramma heb jij jezelf een grote stap verder gebracht in je ontwikkeling en vaardigheden als trainer. Tijdens deze twee dagen geven wij je alles wat daarvoor nodig is. Inspiratie, interactie, intervisie met de andere deelnemers, vaardigheden, oefenen, sprekers uit de praktijk, wetenschap en onderzoek. En bovenal praktische handvatten en diverse werkvormen om het geleerde direct, de volgende dag, te kunnen toepassen in jouw werkomgeving.

Een team van inspirerende sprekers en trainers staat twee dagen lang speciaal voor jou klaar. Om naast je te staan en jou verder te helpen tot een trainer op Expert level.

Dag 1, Dinsdag 13 oktober 2020

 • 09:30 uur    Aankomst en Ontvangst
 • 10:00 uur    Opening & introductie door Frank van Gool, partner bij Trifier
 • 10:30 uur    Waar zit bij jou de meeste weerstand, in welke situaties, bij welke mensen? Met een team van Trifier experts. Zij gaan je persoonlijk en in een groepje begeleiden. Dit doen ze met een werkvorm waarbij de verbinding tussen mensen centraal staat. Vanuit verschillende perspectieven wordt gekeken naar het theam 'weerstand is leerstand'. Het resultaat is dat jij en de andere deelnemers nieuwe inzichten, gedachtes en relaties vormen. Tegelijkertijd wissel je ook ideeën met elkaar uit. Door diepere vragen kom je tot de kern.
 • 12:30 uur    Lunch
 • 13:30 uur    Sterker staan in spannende situaties, sparrend van elkaar leren. Met Peter van der Roest, executive coach en mindfulness trainer. Hoe vaak doe je dat nu eigenlijk? Voordat je het weet heb je er iets uitgeflapt en misschien wat te hard, te zacht, te vroeg…. In deze masterclass ga je sparrend van elkaar leren. In plaats van te ‘vechten’ om zo snel mogelijk van je tegenstander af te zijn. Focust deze methode er op om, ondanks de spanning, met je ‘tegenstander’ in contact te blijven, de spanning te neutraliseren en beiden te kunnen blijven zeggen wat je wil. Zo creëer je een win-win situatie; je wordt er beiden beter van en 'het gevecht' wordt een respectvol spel. 
 • 15:30 uur    Korte pauze
 • 15:45 uur    Vervolg Masterclass Sterk in spannende situaties
 • 16.30 uur    Pauze. Tijd voor jezelf (naar buiten, wandeling, etc.)
 • 17:30 uur    Diner
 • 19:00 uur    Weerstand herkennen, begrijpen en ermee omgaan. Met Jean-Paul Kuijpers, managing partner bij RB-Media.
  In deze masterclass komen alle aspecten aan bod over weerstand. Hoe je het herkent, het leert begrijpen en er vervolgens mee om kunt gaan. Sterker nog, hoe je er gunstig gebruik van kan maken. Niet alleen in jouw voordeel, ook dat van de ander. Herkennen is één maar er naar kunnen handelen is een tweede minstens zo grote uitdaging. Je gaat ook aan de slag met de praktische toepasbaarheid van de theorieën. En krijgt daarvoor praktische tools om in te kunnen zetten. 
 • 21:00 uur    Afsluiting programma dag 1

 

Dag 2, Woensdag 14 oktober 2020

 • 09:00 uur    Weerstand in je lichaam en in je hoofd. Spreker wordt binnenkort bekendgemaakt. In deze workshop ga je fysiek en mentaal aan de slag. Dat wat er in je hoofd omgaat laat zich (terug)zien in je lichaam. Je gaat je zwakke, fysieke en mentale, spieren sterker maken. Rust, ruimte en kracht in je lichaam en daardoor ook in je hoofd. Je ontdekt op welke momenten de weerstand zich vastzet in je lichaam en hoe je daar weer 'uitkomt'. Niet door de weerstand te negeren, maar op een simpele doeltreffende manier. En alles wat je daarvoor nodig hebt, heb je al bij je.
 • 10:30 uur    Korte pauze
 • 11:00 uur    Casuïstiek gebaseerd op de voorgaande workshops en masterclasses. Met een expert trainer en trainingsacteur. Je gaat aan de hand van jouw eigen praktijkcasus oefenen, als in 'real life'. Je krijgt tijdens het oefenen met de trainingsacteur praktische tools aangereikt die je de volgende dag gelijk in je werk kan toepassen.
 • 12:00 uur    Lunch
 • 13:00 uur    Vervolg casuïstiek
 • 15:00 uur    Ophalen ervaringen en afsluiting ~ Frank van Gool
 • 16:00 uur    Afsluiting en certificaat uitreiking

 

Alle masterclasses worden gegeven door specialisten en topsprekers die allemaal hun sporen in hun vakgebied verdiend hebben. Alle sprekers en specialisten geven een interactieve lezing/workshop. Een mix van inhoud, (wetenschappelijk) onderzoek en ervaringen uit de praktijk.

Ik weet genoeg
Ik klik nu hier om mij aan te melden.

SPREKERS

Frank van Gool

Frank van Gool

Als Directeur/eigenaar van Trifier en Programmamanager MHBA (tweejarige MBA voor zorg professionals en -managers) inspireert Frank van Gool met zijn kennis en ervaring op de verschillende managementniveaus binnen profit en non-profit. Als ondernemend consultant, opleider en onderzoeker ontwikkelt en implementeert Frank organisatieveranderingen, opleidingsplannen en strategieën. Managen en opleiden in de huidige tijd vragen om durf en creativiteit. Daar invulling aan geven, met slimme, innovatieve en passende oplossingen die werken in de praktijk, is zijn deskundigheid. 

Peter van der Roest

Peter van der Roest

Peter van der Roest is zelfstandig executive coach en mindfulness trainer. Hij stimuleert bewust zijn en bewust doen en faciliteert ontmoeting, verdieping en verbinding. Ook is hij teammember bij Sparringpartners waar hij ervaringsgerichte workshops in ‘Vechtkunst’ geeft.

Jean-Paul Kuijpers

Jean-Paul Kuijpers

Jean-Paul Kuijpers is Manager Partner bij RB-Media. Hij heeft op de Koninklijke Militaire Academie opgeleid. Daarna werkte hij als leidinggevende bij de landmacht. Hierbij heeft hij heel wat verschillende functies gehad. Maar vrijwel allemaal waren ze gerelateerd aan gedragsbeïnvloeding. De laatste jaren bij defensie is hij actief geweest als docent gedragsbeïnvloeding bij de school militaire inlichtingendienst. Ook heeft hij toen heel veel internationaal gewerkt en onder bijzondere omstandigheden leidinggegeven. Na zijn periode bij defensie heeft hij diverse leidinggevende functies bekleed binnen de rampen- en crisis bestrijding. Een omgeving die zich kenmerkte door de enorme dynamiek.
Inmiddels is hij ondernemer, met het bedrijf RB-Media, ook hier speelt gedragsbeïnvloeding een grote rol. 

VOOR WIE?

Ben jij in jouw organisatie een (interne)Trainer of Aandachtsfunctionaris?
Het intensieve Trainers Expertprogramma op 13 en 14 oktober 2020, is speciaal opgericht en bedoeld voor ervaren trainers en aandachtsfunctionarissen die in hun organisatie als intern trainer actief zijn op het gebied van bejegening, veiligheid en omgaan met agressie.

De masterclass is niet voor 'beginners', het is gericht op ervaren trainers die toe zijn aan een volgende stap.
De minimale toegangseisen zijn:
- Je hebt een Train-de-Trainer programma van Trifier succesvol afgerond
- Je hebt enige tijd praktijkervaring als trainer

De Trainers-programma’s van Trifier bieden jou de juiste kennis en vaardigheden bij het op de juiste manier begeleiden en trainen van collega's, als het gaat om bejegening, het gebruik van zo min mogelijk vrijheidsbeperkende interventies en agressiepreventie.

Na je inschrijving ontvang je van ons een uitgebreider intakeformulier, ter voorbereiding op het programma.

REVIEW - ERVARING VAN DEELNEMER Helmie Loermans

Hoe ziet zo'n tweedaags Expertprogramma eruit? Wie kan dat beter vertellen dan de deelnemers zelf.

Lees de ervaring van Helmie Loermans, Trainer de-escalerend werken Onderwijsgroep Punt Speciaal: "Ik werk in het speciaal onderwijs en wilde graag inspiratie opdoen en mezelf meer ontwikkelen als trainer. De deelnemers kwamen vooral uit de zorg, waardoor ik minder praktijk situaties herkende. Maar ik heb de workshops kunnen vertalen naar mijn eigen bewustwording van rol als trainer; hoe benader en spreek je de deelnemers aan, wat is de invloed van jouw uitstraling, houding, beweging en taal. Verder kreeg ik inspiratie en inzichten door de ervaringsgerichte workshops. Enkele concrete voorbeelden, die ik nu in de praktijk toepas: Ik ben opener in wat ik doe en maak de deelnemers mede verantwoordelijk voor het slagen van mijn training. Ik beweeg mee en sluit aan. Ik maak deelnemers competent in hun handelen en bevestig ze in hun kunnen. Ik creëer zelf waargenomen competentie en ik bied meer ervaringsgerichte werkvormen aan."

Ook Juliette Grummels, werkzaam bij Albert Schweitzer ziekenhuis, deelt wat zij uit het programma meeneemt in haar werk.

En Christel Meerman, werkzaam bij Emergis, vertelt wat zij onder andere geleerd heeft en nu in de praktijk brengt.

LOCATIE EN TIJDEN

Locatie
Een tweedaags Expertprogramma vindt uiteraard plaats op een Expert-locatie. Deze editie is dat Klooster Nieuwkerk in Goirle. Zoals ze zelf zeggen: 'Een betoverende plek'.

Klooster Nieuwkerk heeft ook overnachtingsmogelijkheden. Om je maximale aandacht en energie bij het programma te kunnen houden raden we je aan om op de locatie een slaapkamer te boeken. Dit is op eigen kosten.

Tijden
Dinsdag 13 oktober 2020:   09.30 tot 21.00 uur
Woensdag 14 oktober 2020:  09.00 tot 16.00 uur. Om 16:00 uur sluiten we af en worden de certificaten uitgereikt.

INVESTERING

De investering van dit tweedaagse Trainers Expertprogramma is € 897,-

Wat krijg je hier allemaal voor?

 • een compleet en exclusief tweedaags verdiepingsprogramma gericht op de didactische vaardigheden van het trainerschap. Dat jou tot de Expert trainer maakt.
 • lesmateriaal
 • naslagwerk
 • certificaat van deelname
 • 2x lunch, 1x avondeten, koffie/thee/sappen/water, tussendoortjes.

Overnachting zit niet bij de prijs inbegrepen. Wil je op de locatie overnachten, wat heel fijn is tijdens zo'n tweedaagse, dan kan je deze zelf op eigen kosten boeken. Vermeld bij je reservering dat je deelneemt aan het Trifier programma.

Ik ben enthousiast geworden!
Ik klik nu hier om mij aan te melden

VEELGESTELDE VRAGEN

Misschien heb je nog wat vragen. Of twijfel je nog, wat het je oplevert.
Daarom, de antwoorden op veelgestelde vragen:

Vraag: Welke meerwaarde heeft het volgen van dit Trainers Expertprogramma voor mij als interne trainer?
Antwoord: De meerwaarde voor jou als ervaren trainer zit vooral in de verdieping én verbreding van didactische vaardigheden. Een verbreding in de zin van het eigen maken van nieuwe theorieën en ontwikkelingen op het thema weerstand en de transfer hiervan naar de eigen praktijk.
In twee dagen tijd is er intensief contact met de andere deelnemers uit de zorg, welzijn en speciaal onderwijs. Je deelt onderling je kennis en ervaring en is er genoeg aandacht voor jou als individu tijdens de lezingen en workshops en in de tijd daartussen.

Vraag: Leer ik nieuwe vaardigheden, of is het herhalen van?
Antwoord: Dit Expertprogramma is echt een masterclass. De kers op de taart. Gericht op het aanleren van vernieuwde didactische vaardigheden en het kaderen en sturen van groepsdynamiek- en processen. Door jou als individu, als lid van een groep en als trainer binnen een organisatie. Op drie niveaus dus. Deze onderwerpen dragen bij aan de kwaliteit en effectiviteit van interne trainingen in jouw organisatie.

Vraag: Waarom zou onze organisatie de investering doen, waar zit voor ons 'de winst'?
Antwoord: Deelnemers aan vorige edities vertellen je graag over hun ervaring en waar voor hun de winst zit. Lees hier wat Helmie Loermans, werkzaam bij Onderwijsgroep Punt Speciaal, erover zegt. Of lees wat Juliette Grummels, werkzaam bij Albert Schweitzer ziekenhuis, uit het programma meeneemt in haar werk. Ook Christel Meerman, werkzaam bij Emergis, vertelt wat zij onder andere geleerd heeft en nu in de praktijk brengt.


Vraag: Welk niveau hebben de deelnemers?
Antwoord: Het Expertprogramma is speciaal opgericht en bedoeld voor ervaren trainers en aandachtsfunctionarissen die in hun organisatie als intern trainer actief zijn op de thema's bejegening, veiligheid en agressie. Om deel te kunnen nemen, dien je een training Train-de-Trainer te hebben gevolgd en heb je al enige tijd praktijkervaring als trainer.
Je bent in het inspirerende gezelschap van interne trainers uit verschillende organisaties in zorg, welzijn en speciaal onderwijs. Het waardevolle daaraan is dat je twee dagen lang met deze groep deelnemers kennis en ervaring deelt, hoe zij hun werk doen en wat je daarvan kan leren. De ervaring leert dat deelnemers vol nieuwe ideeën en vaardigheden terug naar hun werkplek keren. Die ze gelijk de volgende dag in de praktijk kunnen toepassen.

Ik ben erbij!

Wil je deelnemen aan het tweedaags Expertprogramma? Schrijf je dan in via onderstaand formulier. Per mail ontvang je van ons een bevestiging. En een uitgebreider intake formulier, ter voorbereiding op het programma.

Inschrijven
Referenties

Wat zeggen onze klanten?

"Het Expertprogramma heeft mij geleerd hoe ik mijn boodschap meer inspirerend maak. En hoe met weerstand om te gaan"

Albert Schweitzer ziekenhuis

"Door deelname aan het Expertprogramma heb ik veel inzichten gekregen"

Emergis