Trainingen & opleidingen

Beveiliger in de zorg anno nu

De rol van beveiligers in de zorg verandert. Er wordt steeds vaker een beroep op hen gedaan in crisissituaties, waardoor de beveiliger dichterbij het zorgproces komt te staan. Deze nieuwe rol vraagt om positionering, taakverdeling en samenwerking met zorgverleners. Ook draagt kennis van psychische aandoeningen bij aan het adequaat, preventief en gastvrij handelen in een (vaak hectische) zorgomgeving.

 

Contact Terug naar overzicht Beveiliger in de zorg anno nu

De praktijk van de beveiliger staat in dit leertraject centraal middels praktische oefeningen en herkenbare situaties. Ook kunnen zorgverleners en andere disciplines bij bepaalde modules betrokken worden, om zo de gehele context mee te nemen en met elkaar praktijksituaties te oefenen. De leergang bestaat uit een basistraining en vervolgmodules. De vervolgmodules richten zich op interventietechnieken en zijn afgestemd op verschillende omgevingen; ziekenhuizen, verslavingszorg, GGZ, ouderenzorg en jeugdzorg.

Deze training is bedoeld voor beveiligers die in de zorg werken, in het bezit van een vakdiploma Beveiliger 2.

De leergang bestaat uit een basistraining en vervolgmodules. De vervolgmodules richten zich op interventietechnieken en zijn afgestemd op zorgbeveiligers in verschillende omgevingen; ziekenhuizen, verslavingszorg, GGZ, ouderenzorg en jeugdzorg.

Thema's waarop deelnemers zich ontwikkelen:

  • beroepshouding en integriteit;
  • basiskennis psychische ziektebeelden en achtergronden van lastig gedrag;
  • helderheid over de rol van zorgbeveiliger;
  • gastvrije zorg;
  • samenwerken met verpleegkundige teams onder druk; wie heeft de regie?;
  • de-escalatie en confrontatietechnieken in zorgsituaties;
  • opvang na incidenten;
  • bewustwording van de eigen houdingscommunicatie en het effect hiervan op de ander.

 

Twijfel je over de juiste training of opleiding? We helpen je graag bij het vinden van de juiste training die past bij jouw leervraag.

Bel ons voor opleidingsadvies op 0161 231118. Of vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Referenties

Wat zeggen onze klanten?

“De trainingen van Trifier sluiten aan op onze praktijk en werken bovendien teamversterkend”

Albert Schweitzer Ziekenhuis