Trainingen & opleidingen
Eerst Verantwoordelijk Verzorgende (EVV)

Complexe zorgvragen vragen om een nieuw soort medewerker. Iemand die in de eerste plaats oog heeft voor de belangen van de cliënt en daarnaast ook de belangen van andere betrokkenen kent. Een professional die de verzakelijking kan combineren met mensgerichte zorg. Een medewerker die kan onderhandelen met oog voor de cliënt, organisatie en zichzelf. Deze professional is zich bewust van zijn talent en weet hoe hij of zij die kan inzetten. Trifier heeft vanuit deze uitgangspunten een leerwerktraject ontwikkeld dat aansluit op het landelijk EVV profiel.

Contact Terug naar overzicht Eerst Verantwoordelijk Verzorgende (EVV)

Uitgangspunt voor deze opleiding is dat we medewerkers uitdagen en faciliteren om te kunnen leren van en in de praktijk. De deelnemers werken tijdens de opleiding met een portfolio en praktijkopdrachten. Deze opdrachten zijn afgestemd op de dagelijkse praktijk van de deelnemers en de werkwijze binnen hun organisatie. Aan de hand van de praktijkopdrachten ontwikkelen medewerkers zich steeds verder en geven zij zelf sturing aan het werk en leren. Het beoordelen van de ontwikkelde competenties vindt plaats in de praktijk.

Deze opleiding is bedoeld voor zorgprofessionals:

  • Met de kwalificatie Verzorgende/Verzorgende-IG (niveau 3) of een daarmee vergelijkbaar opleidingsniveau;
  • Werkzaam als Verzorgende

Met 'een daarmee vergelijkbaar opleidingsniveau' worden personen bedoeld die niet de huidige opleiding Verzorgende niveau 3 hebben gedaan. Zij hebben zich al dan niet door middel van doorscholing de betreffende competenties eigen gemaakt. Medewerkers met een diploma MBO Verpleegkunde niveau 4 werkzaam in een verpleeghuis, verzorgingshuis en/of thuiszorg kunnen nu ook aan de EVV-opleiding deelnemen.

Deelnemers leren hoe zij een (nog grotere) bijdrage kunnen leveren aan de kwaliteit van leven van de cliënt. Daarnaast inspireren en motiveren we in het creëren van een uitdagende en veilige werkomgeving.

Deelnemers geven aan bewuster te kijken naar de kwaliteit van zorg die zij leveren. De professional is beter in staat pro-actief mee te denken in concrete verbeteringen. Daarbij weten ze bijvoorbeeld verbanden te leggen met het Kwaliteitskader Normen Verantwoorde Zorg. Het management ziet de effecten van de opleiding in de praktijk, vooral op het gebied van eigen houding en werkmethoden.

Na afloop van de opleiding ontvangen de deelnemers het branche erkend diploma Eerst Verantwoordelijk Verzorgende en de daarbij behorende speld.

Twijfel je over de juiste training of opleiding? We helpen je graag bij het vinden van de juiste training die past bij jouw leervraag.

Bel ons voor opleidingsadvies op 0161 231118. Of vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Referenties

Wat zeggen onze klanten?

We zien dat onze EVV-ers, nog meer dan voorheen, uitgaan van de mogelijkheden van de cliƫnt

Van Neynsel