Trainingen & opleidingen

Herstelgericht werken op een HIC

Veel instellingen in de geestelijke gezondheidszorg staan voor de uitdaging hun High Intensive Care afdeling te verbeteren. Reductie van klinische bedden, de ambulantisering en de wens om dwang en drang terug te dringen, leiden tot een nieuw zorgperspectief.

Dit betekent niet alleen dat er gewerkt en gebouwd wordt aan de faciliteiten van een andere werk- en behandelomgeving. Het vraagt ook om werken en bouwen aan een substantiële verandering in de manier van werken en behandelen door uw zorgprofessionals. Veilige, herstelgerichte en vrije zorg vormen hierbij de uitgangspunten.

Contact Terug naar overzicht Herstelgericht werken op een HIC

Het programma richt zich onder andere op alternatieve interventies, het omgaan met complexe situaties bij oplopende stress, reflectie op de eigen emoties en gedrag, contact met naastbetrokkenen en ambulante teams, multidisciplinaire samenwerking, een-op-een begeleiding en groepsdynamiek.

Trifier observeert, adviseert en traint de HIC unit vanuit de 6 uitgangspunten van de Safewards methodiek:

1. Contact tussen medepatiënten
2. Individuele patiëntkenmerken
3. Wet- en regelgeving
4. Teamfunctioneren
5. Fysieke omgeving in de kliniek
6. Leven buiten de kliniek

Deze training is bedoeld voor zorgprofessionals die werken in een intensieve zorgomgeving en zich verder willen bekwamen in het leveren van herstelgerichte zorg aan een complexe doelgroep, met minimale toepassing van gedwongen interventies.

Medewerkers krijgen concrete handvatten in het omgaan met cliënten met een complexe en urgente zorgvraag, onder hoge druk. Het HIC programma van Trifier combineert de kracht van Safewards met de richtlijnen die de HIC norm op de dynamische elementen stelt. Het team is in staat om onder druk samen te werken, onveilige situaties tijdig te signaleren en de juiste technieken in te zetten op momenten van crisis. Dit resulteert in:

  • Effectievere behandeling van cliënten met complexe en urgente zorgvraag
  • Reductie van escalaties en dwangtoepassing
  • Betere samenwerking in het team en de keten
  • Verlaging behandeldruk en vermindering ziekteverzuim

Twijfel je over de juiste training of opleiding? We helpen je graag bij het vinden van de juiste training die past bij jouw leervraag.

Bel ons voor opleidingsadvies op 0161 231118. Of vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Referenties

Wat zeggen onze klanten?

“Een veilige zorg- en werkomgeving staat of valt bij hoe veilig het team zich voelt”

Parnassia