Trainingen & opleidingen
Workshop Risico Inventarisatie in de zorg

Uit recent onderzoek blijkt dat 48% van de medewerkers in de zorg te maken heeft met agressie. Zorgprofessionals hebben vaak wel een onderbuikgevoel dat er iets niet klopt. Maar waar moet je op letten bij het signaleren van gevaarlijke situaties en wanneer onderneem je actie? Door goed te observeren en de kansen voor eventueel gevaar adequaat in te schatten, kun je veel risico’s afdekken. Ook je eigen weerbaarheid, vroegsignalering en het omgaan met grensoverschrijdend gedrag spelen bij preventie een grote rol.

 

Contact Terug naar overzicht Workshop Risico Inventarisatie in de zorg

In deze workshop leer je je meer bewust te worden van je werkomgeving. Door middel van een wetenschappelijk onderbouwde methode komen de aspecten aan bod die jou helpen een goede inschatting van reële risico’s te maken. De workshop biedt praktische handvatten bij het in kaart brengen van en het actief inspelen op signalen van potentieel gevaar in zowel houding, gedrag als omgevingsfactoren. Daarnaast gaan we in op het belang van samenwerking met andere disciplines en ketenpartners bij gevaarsbeheersing.

Het leertraject is bedoeld voor zorgprofessionals die zich willen ontwikkelen in het signaleren en in kaart brengen van mogelijke risico’s in zowel houding, gedrag als omgevingsfactoren.

Je versterkt de volgende competenties:

  • Bewustwording van de werk- en behandelomgeving.
  • Kennis van gedrags- en omgevingsfactoren die potentieel gevaar kunnen opleveren.
  • Het vermogen adequaat te reageren op risico’s in de werk- en behandelomgeving.
  • Samenwerking met andere disciplines en ketenpartners bij gevaarsbeheersing.

Twijfel je over de juiste training of opleiding? We helpen je graag bij het vinden van de juiste training die past bij jouw leervraag.

Bel ons voor opleidingsadvies op 0161 231118. Of vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Referenties

Wat zeggen onze klanten?

“Onze medewerkers groeien in hun zelfvertrouwen en hun professionele handelingsbekwaamheid”

Victas (Jellinek)