Voorkomen van Agressie in de Zorg

Voorkomen van Agressie in de Zorg

Een groot deel van het verzuim in de zorg heeft als oorzaak het veelvuldig meemaken van agressieve voorvallen. Agressief en grensoverschrijdend gedrag komt namelijk steeds vaker voor in de zorg. Het voorkomen van agressie in de zorg blijft dus een uitdaging. Trifier kan je met de juiste begeleiding leren hoe je met dergelijke situaties het beste om kunt gaan.

De werkwijze voor het voorkomen van agressie in de zorg

Het doel is om gewelddadig gedrag te voorkomen en de situatie niet uit de hand te laten lopen. Om dit doel te bereiken is het van groot belang dat er duidelijke afspraken zijn gemaakt rondom agressie incidenten. Met behulp van protocollen en procedures weten zorgmedewerkers meteen wat hun te doen staat. Om dit soepel te laten verlopen is er een duidelijke rollenverdeling nodig. Wie doet wat? Wanneer is er hulp van buitenaf vereist zoals beveiliging of misschien zelfs politie? Bij Trifier hechten we veel waarde aan praktijkgericht leren voor het voorkomen van agressie in de zorg. Onze visie is dan ook dat je moet leren door te doen!

Hoe Trifier jou helpt met het voorkomen van agressie in de zorg

Wij bieden verschillende trainingen en opleidingen aan waarmee zorgverleners concrete handvatten krijgen voor het voorkomen van agressie in de zorg. We ontwikkelen ons continu net als al onze klanten om zo de hoogste kwaliteit te kunnen garanderen. Onze werkwijze richt zich dan ook op kennisdeling en het samen leren van onze ervaringen. Als bedrijf voeren we ook vaak onderzoek uit naar agressieve situaties en het voorkomen van agressie in de zorg zodat we ook deze kennis en ervaringen kunnen delen.

Samen zorgen we voor een veiligere werkomgeving!

Benieuwd naar hoe we je nog meer kunnen helpen bij het voorkomen van agressie in de zorg? Neem contact op met onze medewerkers om alle mogelijkheden te bespreken. Je kunt ons bellen op +31 (0) 161 23 11 18 of een e-mail sturen naar info@trifier.nl.

Contact opnemen