Zelfsturende teams in de zorg

Waarom kiezen voor zelfsturende teams in de zorg?

De zorg heeft voortdurend te maken met een tekort aan personeel of een verhoogd ziekteverzuim waardoor de druk bij de werknemers heel hoog is. Zelfsturende teams kunnen een bijdrage leveren aan het oplossen van dit probleem. Bij Trifier ontwikkelen we jouw personeel tot volwaardige zorg professionals zodat ook jouw medewerkers als zelfsturende teams ingezet kunnen worden in de zorg.

Veel kansen in de zorg voor zelfsturende teams

Met behulp van zelfsturende teams kan er gezorgd worden voor een hogere bevlogenheid. Doordat de zelfsturende teams hun eigen doelen, werkwijze en bijdrage bepalen is er sprake van een groter verantwoordelijkheidsgevoel. Dit zorgt er vervolgens weer voor dat de verschillende teamleden nog gemotiveerder te werk gaan en dus ook als team effectiever worden. Het invoeren van deze manier van samenwerking vergt wel tijd, geduld, training en opleiding.

Zelfsturende teams in de zorg is een onderdeel van een geheel

Trifier maakt gebruik van modellen en in de praktijk bewezen methoden. In de zorg zijn zelfsturende teams hiervan een onderdeel. Andere thema’s die ook van toepassing zijn bij onze werkwijze zijn multidisciplinaire en ketensamenwerking, beleidsevaluatie en het omgaan met een veranderende wetgeving. Deze thema’s vallen bij ons allemaal onder de categorie “advies”. Naast de trainingen die wij organiseren bieden we namelijk ook advies aan op basis van een onderzoek dat we bij jouw bedrijf uitvoeren.

Meer weten over zelfsturende teams in de zorg?

Wil jij ook aan de slag met zelfsturende teams? Wij helpen bedrijven in de zorg met de ontwikkeling van hun personeel. Met onze hulp behaal jij, net als de bedrijven die je voor waren, voordeel uit gemotiveerd en efficiënt personeel. Bekijk onze referenties waarin verschillende klanten hun meningen hebben gedeeld.

Heb je nog vragen, aarzel niet en neem contact op. Onze medewerkers staan je graag te woord! Je kunt ons telefonisch bereiken op +31(0) 161 231118 (Nederland) of op +32 3369 9063 (België).

Contact opnemen